Chilis-mentás ananász saláta

Ennek a salátának az elkészítésében egyedül az ananász meghámozása a kihívás. A legegyszerűbb módja az, ha levágjuk a leveles részét, majd a talpát, és a talpára állítva függőlegesen lehámozzuk. A magos részeket pedig egyenként kell kivagdosni. Ezután lehet szeletelni, majd háromszög alakúra vágni, már csak azért, hogy szép is legyen.
Az ananász kiválasztásánál pedig nem árt tudni, hogy a leszedett ananász nem úgy viselkedik mint pl. a banán, azaz nem érik tovább a polcokon, hanem onnantól kezdve már csak romlik az állapota. Érdemes minél frissebbet választani. Ami kicsit puha, foltos, azt el lehet felejteni, jobb otthagyni, különben úgy is a kukánkban végzi.
Az ananász feldarabolásától számítva kb 3 perc alatt kész is vagyunk a salátával, ami a következő:

2 személyre
1 kisebb ananász
1 kis lilahagyma
1 friss piros chili (kisebb)
3-4 db 10 cm-es friss mentaág
fél citrom reszelt héja
negyed-fél citrom leve (ízles szerint)

Tálba helyezem a feldarabolt ananászt. Rászórom a szeletelt mentaleveleket, a friss chilit, az apróra vágott lilahyagmát, ráreszelem a citrom héját és citromlével megöntözöm. Rögtön is fogyaszthatjuk, de ha hagyjuk állni, akkor egyre csípősebb lesz. Igazi vérpezsdítő, frissítő saláta, amit önmagában és sültek mellé is fogyaszthatunk. Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések