Káposztasaláta - kicsit másképp
Nem kifejezetten tavaszi saláta, színeiben is túl sápadt a sok zöldhöz képest, de be lehet iktatni egy jó kis diétás napba, igazi ízbomba.
2 személyre
30 dkg fejes káposzta
2 ek olívaolaj
2 zöldhagyma vagy egy kis fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
másfél tk csípős curry
2-3 ek mazsola
1 ek dió durvára vágva
só
öntet
1 tk dióolaj
1 cm-es friss gyömbér reszelve
fél citrom leve
negyed bio citrom héja
1 kis narancs leve
2 dl szójajoghurt
1 tk méz
só
A szeletekre vágott hagymákat az olívaolajon megpirítom, majd hozáadom a curryt. 1 percig pirítom, és beleteszem a vékonyra szelt káposztát. Jól elkeverem, 3 perc után másfél dl vízzel felöntöm. Sózom. Fedő alatt puhára párolom. A fedőt levéve 1 percig nagy lángon rotyogtatom, hogy a maradék folyadék is elpárologjon. Tűzről leveszem és belekeverem a mazsolát.
Közben elkészítem az öntetet: Összekeverem a hozzávalókat, és a káposztára öntöm. Jól elkeverem, majd hagyom, hogy az ízek összeérjenek. Dióval megszórva tálalom. Frissen sült tönkölykenyérrel (recept hamarosan) nagyon finom!
Én most hasonló salátákon élek, meg is fogom csinálni, kösz!
VálaszTörlésEz nagyon tetszik. Egy finom kis vacsora...
VálaszTörlés