Savanyú káposztaleves thai beütéssel

Ez a recept még Chili&Vaniliától származik, pár éve, hogy rábukkantam a blogján. Azóta nagy kedvencem, és bárki is kóstolta, legyen vega vagy húsevő, mindenkinek nagyon ízlett. Kalóriája kb a nullával egyenlő, fogyókúrás levesnek is beillik annak ellenére, hogy igen sűrű.
A legfinomabb savanyú káposztát az apám készíti, egyszerűen fantasztikus a fűszerezése, nem ettem az övénél jobbat. A mostani leves is ebből a káposztából való, ami biztosan dob az ízén, szóval törekedjünk finom, jó házi káposzta beszerzésére! A koriandert semmiképp se hagyjuk ki a levesből, és bátran dobáljunk bele chilit, ha szeretjük a csípőset!



4 személyre
2 ek (mogyoró)olaj
1 kis vöröshagyma
1 ek thai red curry fűszerkeverék (száraz)
1 közepes sárgarépa
1 kis petrezselyemgyökér
25 dkg savanyú káposzta
1-2 chili
1 ek szójaszósz

1 nagy csokor koriander

A vöröshagymát felszeletelem, a sárgarépát és a gyökeret kislyukú reszelőn lereszelem. A savanyú káposztát apróra vágom.
Az olajat felforrósítom és aranysárgára sütöm a vöröshagymát. Rászórom a curryt, elkeverem, és már dobom is a lábasba a reszelt zöldségeket. Jól átforgatom, 1-2 percig sütöm, majd hozzáadom a káposztát. Felöntöm annyi vízzel, ami jól ellepi. Chilit, szójaszószt és sót adok hozzá. Kb 20-25 percig főzöm, majd megszórom apróra vágott zöld korianderrel. Kóstolom, ha kell, még sózom. Egy-két perc után tányérokba merem és forrón tálalom. Isteni!!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések