Vöröslencsés curry

Ebben az őszi tavaszban újra előkerült az egyik kedvenc téli ételem, az enyhén fűszeres, a fahéjtól kissé édeskés lencse.  Ha hétköznap készítem, akkor rizzsel és zöldsalátával tálalom. Nagyobb vendégség alkalmával igazi lakomát keríthetünk mellé: akkor készítsünk még egy indiai főfogást (pl. spenótos krumpli vagy újkrumplis zöldborsós curry), chutneyt (pl. eper chutney), valamilyen rántott zöldséget (pakorát) és az indiai kenyerek közül pl.  purit.


2 személyre

kis fej vöröshagyma
3 gerezd foki
5 cm-es gyömbér
2-3 ek olaj
2 tk római kömény
kis darab fahéj
1 db kisebb sárgarépa
12 dkg vöröslencse
2-3 paradicsom

zellerzöld (vagy petrezselyemzöld)
1 db chili
korianderzöld

A vöröshagymát a fokhagymával és a gyömbérrel olajon megpirítom, hozzáadom az apróra kockákra vágott sárgarépát, majd a római köményt, chilit és a fahéjat. 1 perc után beleteszem a vöröslencsét és a cikkekre vágott paradicsomokat, sózom, és annyi vizet öntök rá, amennyi ellepi. Kb 30 percig főzöm. Hozzáadom még a zellerzöldet. Pár percig forralom, majd friss korianderrel megszórva forrón tálalom.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések