Vöröslencsés curry
2 személyre
kis fej vöröshagyma
3 gerezd foki
5 cm-es gyömbér
2-3 ek olaj
2 tk római kömény
kis darab fahéj
1 db kisebb sárgarépa
12 dkg vöröslencse
2-3 paradicsom
só
zellerzöld (vagy petrezselyemzöld)
1 db chili
korianderzöld
A vöröshagymát a fokhagymával és a gyömbérrel olajon megpirítom, hozzáadom az apróra kockákra vágott sárgarépát, majd a római köményt, chilit és a fahéjat. 1 perc után beleteszem a vöröslencsét és a cikkekre vágott paradicsomokat, sózom, és annyi vizet öntök rá, amennyi ellepi. Kb 30 percig főzöm. Hozzáadom még a zellerzöldet. Pár percig forralom, majd friss korianderrel megszórva forrón tálalom.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése