Egy csupa kukorica ropogós
2-3 személyre
10 dkg kukorica (most fagyasztott)
10 dkg kukorica liszt
5 dkg kukorica dara
víz
só
petrezselyemzöld (enélkül is nagyon finom, viszont feldobja a szinét)
2-3 ek olaj a sütéshez
Ha fagyasztott kukoricát használunk, forró vízbe áztatjuk 1-2 percre, majd a többit hozzávalót is kimérjük, összekeverjük, és végül annyi vizet adunk hozzá, hogy sűrű masszát kapjunk. A sóval óvatosan bánjunk, lehetőleg ne nyomjuk el teljesen a kukorica édeskés ízét. Kevés olajat öntünk a serpenyőbe (különösen jó, ha porcelán bevonatosat használunk, abszolút nem fog leragadni, és kis mennyiségű olaj is elegendő a sütéshez), a masszából egy-egy evőkanálnyit belekanalazunk, majd szépen kilapítjuk őket. Mindkét oldalukat pirosra-ropogósra sütjük (közepes lángon). Forrón tálaljuk. Különféle szószokat adhatunk mellé, nekem a chilis paradicsomszósz a kedvencem.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése