Felhőfül saláta

Ezzel a salátával összefuthatunk igényesebb kínai éttermekben, fafül gomba saláta néven, de magunk is könnyen elkészíthetjük. Jobban kedvelem a felhőfül gombát a fafül gombánál: vékonyabb, lágyabb, úgyhogy ehhez a salátához is inkább ezt választottam. Az 1 marék szárított gomba nem tűnik nagy mennyiségnek, viszont kb négyszeresére megduzzad. Aki szereti az ázsiai gasztrokalandokat, annak muszáj megkóstolnia.



3-4 személyre
1 marék szárított felhőfül gomba
1/4 piros kaliforniai paprika
1 ek főtt edamame (zöld szójabab) (fagyasztott verzió ázsia boltban beszerezhető)
1 szál zöldhagyma
2 ek apróra vágott friss koriander
fél-1 db piros chili (ízlés szerint)
öntet
1 ek repce olaj
másfél ek. szójaszósz
1 ek rizsecet
1 g. fokhagyma apróra vágva
pár csepp sült szezámmag olaj

A felhőfül gombát leforrázom és kb 10 percig állni hagyom. Alaposan átmosom, a vastag, csomós részeket kivágom. Kis lábasban annyi vízzel, ami ellepi, kb 10 percig főzöm. Az edamamet is megfőzöm.
Közben előkészítem a többi hozzávalót: a kaliforniai paprikát apró kockákra vagy csíkokra vágom, a zöldhagymát felszeletelem és a koriandert is apróra vágom.
Az öntet hozzávalóit összekeverem.
Ha a gomba megfőtt, hideg vízzel leöblítem, kisebb darabokra tépem, és hozzáadom (a koriander kivételével) a többi hozzávalót és az öntetet. Jól elkeverem. Pár órára hűtőbe teszem. Tálalás előtt megszórom korianderrel.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések