Sült paprikakrém

Ismét egy egyszerű kis nyári kaja, ami jó kiegészítője lehet egy grillezésnek, vagy saláta egyvelegnek. Persze, friss kenyérre kenve is isteni.



25 db piros paprika (amennyi egy nagy tepsit megtölt)
1-2 gerezd fokhagyma
fél dl olívaolaj

friss petrezyelyemzöld
pár csepp citromlé

A paprikákat sütőpapírral bélelt tepsiben szépen elrendezem, majd forró (220 fokos) sütőben megsütöm. Időnként ránézek, és ha már feketedik a paprika alja, akkor megfordítom, hogy mindkét oldala kapjon egy kis színt. Hagyom hűlni, de még melegen lehúzom mindegyik paprika héját. Bolgár barátaim ezt úgy oldják meg, hogy még forrón pár percre újságpapírba csomagolják, amitől fellazul a paprika héja, és úgy könnyebben lejön.
Turmixgépbe pakolom a paprikákat, a fokhagymát, az olívaolajat, és pépesre turmixolom. Sóval, citromlével ízesítem, és végül apróra vágott petrezselyemzöldet keverek hozzá. 1-2 napig hűtőben is eláll, de télire is el lehet tenni. Akkor viszont a leturmixolt pépet lábasban fel kell forrósítani és még forrón a kifőzött üvegekbe kanalazni. Az üvegek tetejére pedig olívaolajat érdemes tölteni és aztán lezárni. (Megjegyzés: ez a mennyiség egy, a képen látható kis tálkát tölt meg).

Megjegyzések

  1. Jó kis kenegetős, főleg ezeken a meleg nyári napokon!Mentem a receptet!:)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések