Marokkói zöldségleves
Az ázsiai konyha mellett a másik nagy kedvencem az arab. Mivel évek óta semmilyen húsféleséget nem fogyasztok, így kizárólag a világ zöldségételei érdekelnek (na meg persze az édességei), és az arabok igazán nem panaszkodhatnak a találékonyságukra és változatos ízvilágukra.
Ez is egy könnyed, gyorsan elkészíthető, nem túl fűszeres leves, amit ilyen borús, hűvös tavaszi napon is szívesen fogyasztunk, annak ellenére, hogy az alapanyagok még a telet idézik
És akkor a recept:
2 személyre
1 kisebb vöröshagyma
2 ek olívaolaj
1 közepes sárgarépa
1 kis zeller (vagy fehérrépa, vagy paszternák)
15 dkg sütőtök
só, bors, pici citromlé
tálaláshoz
1 tk olívaolaj
1 gerezd fokhagyma apróra vágva
1 ek petrezselyemzöld + pár szál a díszítéshez
1 tk friss korianderzöld
1 kk pirospaprika
1 tk citromlé
A vöröshagymát aranysárgára pirítom az olajon, majd hozzáadom az apróra darabolt répát, zellert és sütőtököt. Együtt pirítom 8-10 percig, folyamatosan kevergetve, majd vízzel felöntöm. Kb 15 percig főzöm, sózom. Botmixerrel az egészet pürésítem, majd visszateszem a tűzre, és ismét felforralom. Ha túl sűrű, vízzel hígíthatom. Borssal és citromlével ízesítem.
Közben elkészítem az ízesítőnket a tálaláshoz: az olívaolajon a fokhagymár és a felaprított zöldeket 1 percig hevítem, majd belekeverem a pirospaprikát és a citromlevet. Tálaláskor ezzel szórom meg a tányérokba mert levest. Pici zöldpetrezselyemmel még díszíthetem. Forrón fogyasztjuk. Jó étvágyat!
Ez is egy könnyed, gyorsan elkészíthető, nem túl fűszeres leves, amit ilyen borús, hűvös tavaszi napon is szívesen fogyasztunk, annak ellenére, hogy az alapanyagok még a telet idézik
És akkor a recept:
2 személyre
1 kisebb vöröshagyma
2 ek olívaolaj
1 közepes sárgarépa
1 kis zeller (vagy fehérrépa, vagy paszternák)
15 dkg sütőtök
só, bors, pici citromlé
tálaláshoz
1 tk olívaolaj
1 gerezd fokhagyma apróra vágva
1 ek petrezselyemzöld + pár szál a díszítéshez
1 tk friss korianderzöld
1 kk pirospaprika
1 tk citromlé
A vöröshagymát aranysárgára pirítom az olajon, majd hozzáadom az apróra darabolt répát, zellert és sütőtököt. Együtt pirítom 8-10 percig, folyamatosan kevergetve, majd vízzel felöntöm. Kb 15 percig főzöm, sózom. Botmixerrel az egészet pürésítem, majd visszateszem a tűzre, és ismét felforralom. Ha túl sűrű, vízzel hígíthatom. Borssal és citromlével ízesítem.
Közben elkészítem az ízesítőnket a tálaláshoz: az olívaolajon a fokhagymár és a felaprított zöldeket 1 percig hevítem, majd belekeverem a pirospaprikát és a citromlevet. Tálaláskor ezzel szórom meg a tányérokba mert levest. Pici zöldpetrezselyemmel még díszíthetem. Forrón fogyasztjuk. Jó étvágyat!
Nagyon jól néz ki!
VálaszTörlésHú de jó. Én is imádom az arab konyhát, ilyen levest még nem csináltam de biztos felírom:)
VálaszTörlés