Japán sárgarépás tofucsíkok

Amikor legelőször készítettem ezt az ételt, tudtam, hogy a blogomon van a helye, hiszen ez is visszatérő fogás lesz nálam. Sokszor amiatt nem kerül fel egy-egy recept az oldalra, mert már mindenki farkaséhes, és nem lehet tovább  a türelmükkel játszani, és azt mondani, hogy "Bocsi, még fotózok".
Még pár évvel ezelőtt egy könyvesbolti polcon pillantottam meg Naomi Moriyama "A japán nők titkai, avagy az örök fiatalság és karcsúság receptje" c. könyvét. Vaw, ez kell nekem, ki ne szeretné ezt, nem is lehetett ott hagyni. Megvettem, elolvastam, de valahogy túl bonyolultnak tűnt a sok különleges hozzávalókat is igénylő recept, szóval, akkor nem igazán cuppantam rá a házias japán ételekre (persze a szusi az kivétel, de szusi-recept nincs is ebben a könyvben). Azóta eltelt pár év, és pár hónapja, mikor újra felfedeztem a könyvet, ismét elolvastam, és valahogy minden olyan egyszerűvé vált, és azóta több mindent rendszeresen készítek belőle.
És akkor a recept:



2 személyre
35 dkg sárgarépa
25 dkg tofu
2 ek rizsecet
1 ek nádcukor
1-2 ek szójaszósz
1 ek repceolaj
2 ek szezámmag
1 ek szezámolaj

A sárgarépát és a tofut gyufaszál vastagságú csíkokra vágom. A rizsecetet, a nádcukrot és a szójaszószt összekeverem. A szezámmagot egy serpenyőben szárazon, állandóan kevergetve megpirítom. A repceolajat felhevítem és beleteszem a sárgarépát, 1 percig pirítom nagy lángon, majd hozzáadom a tofu csíkokat is. Még 3 percig pirítom, és közben rázogatom. Leveszem a lángot és ráöntöm a szószt, és még 2 percig párolom. Ha kész, beleforgatom a szezámmagot és meglocsolom szezámolajjal. Forrón, főtt rizzsel tálalom.

Megjegyzések

  1. Hú, köszi. Van egy tofum a hűtőben! Kipróbálom, mert a sárgarépát is nagyon szeretem. :)

    VálaszTörlés
  2. Tetszett a könyv nagyon, de csak kölcsönben volt nálam. Örülnék, ha felidéznél belőle egy-két finomságot!

    VálaszTörlés
  3. Lesz még recept, tuti. Duende, köszi a visszajelzést, a tofus receptekre semmi reakció sem szokott lenni. :))) Reméelm ízlett. :))

    VálaszTörlés
  4. Nyamm! Fincsi, könnyű, vega! Imádom az ilyen recepteket!

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm szépen a tippet, nagyon finom lett. Mondjuk először a sárgarépától féltem, mert barátnőm csak nyersen szereti, de megkóstolta és neki is nagyon ízlett.
    Kovács Zoltán - Green

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések