Mungóbabos thai banándesszert

Mint ázsiai konyha imádó már nem egyszer belefutottam mungóbabos receptekbe, hiszen pl. az indiai vegetáriánus konyha egyik alapnövénye, de Ázsia más részein is fogyasztják különféle formában (pl. a kínaiak üvegtésztája is mungóbabból készül). A kínai gyógyászai is hangsúlyozza kedvező élettani hatásait, pl. erős méregtelenítő, májtisztító, remekül hűti a testet, fontos fehérje és vitaminforrás, öregedésgátló, jó hatással van a bőrre, könnyen emészthető stb, stb.
Ez ugyan egy thai desszert, csupa olyan alapanyagokból, amik amúgy is a nagy kedvenceim.



2-3 személyre

2 ek mungóbab
2 banán
2 dl kókusztej + 1 dl víz
3-4 dkg nádcukor
pár csepp rózsavíz
pár mentalevél (opcionális)

A mungóbabot alaposan megmosom és kevés vízben fél óra alatt megfőzöm.
Közben felszeletelem a banánokat. A kókusztejet a vízzel, a nádcukorral és a banánszeletekkel felteszem főni. 2-3 percig forralom és már kész is.
A megfőtt mungóbabot lecsöpögtetem és száraz serpenyőben pár perc alatt megpirítom, hogy ropogós legyen. Összekeverem a kókuszetejes banánnal, pár csepp rózsavízet cseppentek rá, tálkákba szedem és még melegen tálalom. Nagyon finom desszert.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések