Mángoldos-paradicsomos pite, avagy együk magunkat fiatallá

A szakácskönyv, amiből ez a recept is származik, valahogyan kikerült a konyhai vérkeringésből, így a minap nagy örömmel vettem újra kézbe. Tele van jobbnál jobb zöldséges és gyümölcsös receptekkel, amik nemcsak finomak, de nagyon jót tesznek az ember testének-lelkének. Ez pedig dr. Struncz Örök fiatalság c. könyve, ami nem kevesebbet igér, mint azt, hogyha az ő útmutatásai szerint étkezünk (és mozgunk is!!), akkor 2 éven belül megfiatalodunk.Véleménye szerint az ember sejtjei 2 évenként megújulnak, így van esély arra, hogy megállítsuk a biológiai óránkat.
Nos, íme egy recept a sok közül, amit már évekkel ezelőtt is többször elkészítettem, akkor is nagyon ízlett, és most is.

tészta
15 dkg teljes őrlésű búzaliszt
10 dkg túró
1 tk sütőpor

2 ek olívaolaj
fél dl tej
rávaló
30 dkg mángold
4 kis paradicsom
1 sonkahagyma (vagy vörös)
2 ek olívaolaj
5 dkg mozarella
1-1,5 dl tej
só, bors
szerecsendió

A tésztához a hozzávalókat összegyúrom, nyújtom, majd egy 26 cm-es formába teszem, villával megszúrkálom. A tészta elég lágy, ragadós, bőven kell lisztezni, de így lesz finom, puha sütés után is. 180 fokos sütőben 10 percig elősütöm.
Közben a hagymát kettévágom, és nagyon finoman felszeletelem. Az olajon megdinsztelem, majd hozzáadom az apróra darabolt mángoldszárat és együtt pirítom 3-4 percig. Ezután beledobom a feldarabolt mángoldleveleket, és 2 perc párolás után az elősütött tésztára halmozom. Ráteszem a félbevágott kis paradicsomokat és a mozarella golyókat is.
A tejet, sóval, borssal, szerecsendióval összekeverem, és ráöntöm a zöldséges tésztára. 180 fokon 35 percig sütöm. Forrón tálalom.

Megjegyzések

  1. Ez nagyon jól hangzik és nagyon jól néz ki! Már félig meg van írva egy bejegyzésem, ami az antioxidáns hatású ételekről szól majd (még csoki is van benne):) És pont az a címe, hogy együnk, hogy fiatalodjunk :) Hát együnk! Rajtunk ne múljék a fiatalság...

    VálaszTörlés
  2. nagyon jól néz ki! alig várom a tavaszt, hogy friss, zsenge zöldségekkel készítsek quiche-t!:)

    VálaszTörlés
  3. Már én is nagyon várom a tavaszt, Starfokker! Be fogok nézni hozzád vmi jó kis receptért, imádom a quiche-t!!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések