2011. augusztus 1., hétfő

Marokkói tojás

Ez az egyik kedvenc reggelim, amit főleg nyáron és ősszel szoktam készíteni, amikor tobzódunk a napon érett, friss paradicsomban. Nem egy nagy truváj az elkészítése, viszont igazán finom, ízében különleges tojásreggelit varázsolhatunk az asztalra. 
A receptet a Casa Moroban találtam.

2 személyre
1 kis fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
 olivaolaj
4 közepes paradicsom
1 tk. egész római kömény
2 csipet cayenne bors
pici cukor, ha túl savanyú lenne  a paradicsomunk
4 tojás
nagy marék petrezselyem 
só, bors

A római köményt mozsárban durvára töröm. A paradicsomot leforrázom, héját lehúzom. Az olívaolajon aranysárgára pirítom az apróra vágott vörös- és fokhagymát a római köménnyel együtt, hozzáadom a cikkekre vágott paradicsomot és 7-8 percen át párolom. Közben sózom és egy csipet cayenne borssal megszórom, időnként megkevergetem (a cukrot is ekkor teszem bele, ha szükséges). Négy kis mélyedést alakítok ki a paradicsomban, és beleütöm a tojásokat. A tojások fehérjéjét összekeverem a paradicsomos alappal, majd pár perc után (ki milyenre szereti a tojást), leveszem a tűzről. Tányérra helyezem, frissen őrölt borssal, cayenne borssal és apróra vágott petrezselyemmel bőségesen megszórom.


2 megjegyzés: