2010. február 17., szerda

Panettone puding

Még karácsonyra kaptunk az olasz rokonoktól egy gyönyörűen bedobozolt, klasszikus panettonét, amit az ajándékokkal együtt be is raktunk a fa alá. Aztán a nagy ünnepi dőzsölések közepette jól meg is feledkeztünk róla. Pár hete, amikor a karácsonyfát lebontottuk, bukkantunk rá újra. Finom volt, jó volt, de nem fogyott el (Kiscincin a csokit hiányolta belőle, én meg ugye kissé diétáztam). Szóval, kevesebb mint fele megmaradt. A GF-on szörfölve ihletett meg ez a recept, így elkészült ez a csodálatos kis puding, ici-pici változtatásokkal (a puding mint műfaj, amúgy is a nagy kedvenceim közé tartozik, és a panettone is megmenekült). Persze, ha nincs otthon panettonénk, egy finom kalács is megteszi, akkor viszont vmivel több cukrot tennék a pudingba.



majdnem fél panettone
5 dkg vaj
4 dl tej
fél rúd vanília
2 ek nádcukor
2 tojás
1 marék dió

A tejet a vaníliával és a cukorral felteszem pár percre főni, hűtöm. Közben feldarabolom a panettonét és egy lapos, előzőleg kivajazott kerámiatálba szépen elrendezem. Ha a vaníliás tej langyosra hűlt, belekeverem a tojásokat, és az egészet a panettonéra öntöm. A kilógó kalácsrészeket vajjal bekenegetem, végül egy marék diót szórok rá. A sütőt 160 fokra melegítem. Egy nagy tepsibe vizet öntök kb 2 cm magasan, és a panettonés kerámiatálat óvatosan belehelyezem. 35 perc alatt készre sütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése