2010. február 8., hétfő

Jamie és a csodapuding

Jamie pudingja, ami a legelső szakácskönyvében jelent meg, visszatérő klasszikusnak és nagy kedvencemnek számít. Amikor legelőször készítettem, nem volt otthon málnalekvárom és zsemlemorzsám, ami a receptjében szerepel, így házi őszibaracklekvárral és liszttel készítettem. Azóta annyira bevált ez a módosítás, hogy amikor legutóbb az eredeti hozzávalókkal sütöttem meg, akkor nagy csalódás volt. Úgyhogy visszatértem a régi jól bevált alapanyagokhoz, és a hétvégén ismét terítékre került ez a lágy, remegő, isteni finomság.

4 tojás
6 dl tej
12 dkg liszt
20 dkg sötétbarna nádcukor (ettől karamellesebb íze lesz)
25 dkg házi őszibarackdzsem

3 tojássárgáját és 1 egész tojást felverek 8 dkg nádcukorral, majd elkeverem a tejjel és a liszttel. Egy 30 cm-es kerek kerámiatál aljára kanalazom a lekvárt, ráöntöm a tejes keveréket, majd 150 fokon 1 órán át sütöm. Ekkor kemény habbá verem a tojsáfehérjét, majd óvatosan hozzáaadom a maradék nádcukrot, és az egészet a puding tetejére halmozom. Még 15-20 percig sütöm.


1 megjegyzés:

  1. Hát, ez egy csodafinom valami lehet! Jól néz ki nagyon, jó gyerek ez a Jamie, ha van csodalámpája, ha nincs akkor is!:)

    VálaszTörlés