2010. január 26., kedd

Kukoricakenyér

Itt a következő kukoricás recept! Most egy finom, ínycsiklandozó kenyérre esett a választásom. Ez az enyhén édeskés ízű kenyér rendkívül finom dzsemmel, teával, meg csak úgy önmagában is. Kb 1 óra alatt (10 perc előkészület, 45 perc sütés) az asztalra varázsolhatjuk.
Most az Ikeában kapható egy remek kis sütőforma, ami letapadásgátló bevonattal készült, és a kukoricakenyerem valósággal kiugrott belőle!

25 dkg kukorcaliszt
10 dkg teljes őrlésű liszt
1 tk só
1 ek sütőpor
8 dkg vaj
1 ek nádcukor
2 nagy tojás
kb 2,5 dl rizstej

A liszteket összekeverem, hozzáadom a sót, a sütőport és a nádcukrot. A vajat megolvasztom és a lisztes keverékhez adom. Beleütöm még a 2 tojást és hozzáöntöm a rizstejet. Elég lágy masszát kell kapnunk, lágyabbat mint pl egy muffintésztáé. A kukoricaliszt el fogja nyelni a sütés során ezt a folyadékmennyiséget. Egy hosszúkás (26 cm hosszú, 12 cm széles) formát kivajazok és 180 fokos sütőben 40-45 perc alatt készre sütöm.


1 megjegyzés:

  1. Épp ma néztem az IKEA lapján ezt a formát. Azt mondod neked bejön?

    VálaszTörlés